Gemeente houdt niet van wind

Lingewaard heeft het er maar druk mee. Met afval.

Of het nu huisafval is of groen of gft of koelkasten of plastic, de laatste jaren zwalkt het beleid over afvalinzameling als een gemiddelde schutter die na de kermis matinee uit de schutterstent komt.

Zó heb je één afvalcontainer en plastic afvalzakken, zó verdwijnen de zakken en heb je de beschikking over 2 containers. En even later verschijnen die gele gemeentelijke zakken voor plastic afval weer in het straatbeeld. Benieuwd wat er na 1 januari op het gemeentelijke programma staat.

Voorlopig moeten we het met die zakken doen, en omdat – ondanks waarschuwingen vooraf – na 6 maanden is gebleken dat die lichte zakken overal heen waaien is door de Bemmelse BOBO’s besloten om in de gemeente haken voor de plastic zakken aan te brengen waaraan ze kunnen worden opgehangen. “Gin wiend en gin gevrìt oan mien zak“, zou Hèrremke zeggen.

Kroonringen maar tóch anders…

We citeren de gemeentelijke website: “Om het wegwaaien van deze zakken te voorkomen,  gaat de gemeente zogeheten kroonringen monteren. Dit zijn haken aan lantaarnpalen waar inwoners de plastic afvalzakken met pmd afval ophangen. De kroonringen worden in juli en augustus gefaseerd gemonteerd“.

Afvalzakken met pmd afval? Post Menstrual Disorder? Of was het Syndrome? Hoe dan ook, ook in ons durpke Doornenburg zult u die kroonringen tegen gaan komen maar wel uitsluitend in de St. Maartenstraat, Blauwe Hoek en in de Hortenbergh. Blijkbaar waait het daar het hardst ien ut durp. Al zullen inwoners van uithoeken als Krakkedel, Rijndijk, Waaldijk en de Pááánderseweg het daar niet mee eens zijn.

In de ouwe Riiiiiienstroat hebben inwoners trouwens zelf al maanden geleden haken gemonteerd. Tja, je bent trendsetter of je bent het niet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*