Druk weekendje ien ut durp

Het wordt een druk weekend in het Doornenburgse. Want er wordt van alles georganiseerd.

Allereerst is er natuurlijk de tweedaags Slag om Doornenburg. Vikingen willen het kasteel en de rest van ut durp veroveren, het ’thuisgarnizoen’ van het kasteel springt letterlijk op de bres om dat tegen te houden. Zaterdag en zondag van 10-17 uur beleeft u het wapengekletter in en rond kasteel Doornenburg.

Verder wordt komende zaterdag de Exodus wandeltocht gehouden, en die loopt onder andere vanuit Huessen langs de Linge naar Doornenburg. De wandeltocht wordt gehouden ter nagedachtenis aan de nadagen van WOII en de bevrijding van de Betuwe in 1945. Een grote groep wandelaars valt dus te verwachten komende zaterdag.

Tenslotte wordt zondag 1 juli door Schippersvereniging Sterreschans de jaarlijkse Schippersmis georganiseerd in de Martinuskerk. Voor de 12e keer wordt de populaire mis gehouden en voorgegaan door aalmoezenier Bernard van Welzenes.

Terwijl in het verleden de mis in de open lucht werd gehouden is nu gekozen – gezien het vaak wisselende weerbeeld – om de viering onder dak te houden.

U ziet… zát te beleven ien ut durp. Doornenburg BRUIST!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*