Geen Real Life Game op kasteel

Pech voor de liefhebbers van real life games. Want het geplande spel op kasteel Doornenburg, dat tussen 19 augustus en 30 september zo’n 10 keer zou worden gespeeld, gaat niet door.

Vanwege financiële problemen heeft organisator Culture Escape het spel ‘De Alchemist en Het Magische Zegel‘ geannuleerd.

Het spel zou in een ‘escaperoom achtige sfeer’ worden gespeeld waarbij het kasteel als decor zou fungeren. “Het is een combinatie van puzzels, raadsels, theater en muziek waaraan 35 acteurs zouden meedoen. Maximaal 80 deelnemers per spel zouden de held van het verhaal, de alchemist, moeten helpen om Witte Wieven die het kasteel onveilig maken te verdrijven”, aldus directeur-producer Ivo van Dijk.

De productiekosten zijn echter té hoog en dat levert een te groot risico op. Daarnaast zijn er mensen en subsidies weggevallen en ook tegenvallende kaartverkoop bij eerdere producties spelen een rol. Kaarten waren inmiddels al voor 50 tot 60 euro in de voorverkoop gedaan, maar iedereen die een entreebewijs heeft gekocht krijgt zijn geld terug, zegt van Dijk.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*