Fort Pááándere zoekt soldaten en hun verhalen

De oproep heeft al vaker geklonken, maar we plaatsen die nog maar een keertje.

Want de straffe mènnekes en djènjes van fort Pááándere zijn driftig op zoek naar familie van de soldaten die daar ooit gelegerd waren in het begin van de vorige eeuw.

Zelf zeggen ze het als volgt: “De werkgroep Oral History van de Vrienden van Fort Pannerden verzamelt informatie over de soldaten die in de Eerste en Tweede Wereldoorlog op Fort Pannerden gelegerd waren. Dankzij foto’s, verhalen, documenten en voorwerpen kunnen we hun geschiedenis levend houden en delen met anderen. In het museum van Fort Pannerden draait alles om de soldaten van het fort. Heeft u verhalen over soldaten die op Fort Pannerden gelegerd waren? Of beschikt u over foto’s of materialen die betrekking hebben op de geschiedenis van Fort Pannerden? De werkgroep ‘Oral History’ komt dan graag met u in contact“.

Duidelijk verhaal dus. En het programma ‘Gelderland Helpt’ van Omroep Gelderland is óók niet vies van een bietje hulp, want ze hebben er een nieuws itempje over gemaakt.

Daar komt-ie dan… een SOLDATEN-OPROEP-FORT FILMPJE!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*