Eindbaas Provincie bezoekt Doornenburg

Afgelopen week bracht Commissaris van de Koningin van Gelderland, Clemens Cornielje, een werkbezoek aan Lingewaard.

In het kader van zelfredzaamheid en ‘eiges de schouders d’r onder‘ bezocht de regent van de Provincie samen met burgemeester Marianne Schuurmans durpkes als Angeren, Haalderen, Gendt, Ressen en Doornenburg. In het Ontmoetingscentrum van Doornenburg sprak hij met afgevaardigden uit de durpkes die leefbaarheidsprojecten voor kleine kernen hebben of hadden opgestart.

Een belangrijk punt om leefbaarheid in kleine kernen te garanderen is woningbouw, maar over nieuwbouw wilde ‘CC’ niets kwijt. Verbetering van bestaande huizen door ecologisch verantwoorde toepassingen was prima, maar uitbreiding van de dorpskernen…nee. Dat tastte het landelijke karakter van Gelderland aan, aldus CC.

Kortom… een uitwisseling van gedachten, wat hèjjes schudde en zwaaien met de zakdoek als afscheid.

Het blijft een vreemd instituut, de Provincie. Gelukkig hebben we de foto’s nog. En collega ArPro Media was (natuurlijk) weer ter plekke en maakte onderstaand FILMPJE!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*