Real Life game op kasteel Doornenburg

PERSBERICHT

Vanaf augustus 2018 is Kasteel Doornenburg het decor voor De Alchemist en Het Magische Zegel. Culture Escape, de organisatie achter het project, brengt een combinatie van puzzels, raadsels, interactief theater en muziek met deze zogeheten real life game.

Duistere krachten zijn ontwaakt op Kasteel Doornenburg. Witte Wieven maken het kasteel onveilig. Bezoekers van de 150 minuten durende ervaring moeten de held van het verhaal, De Alchemist, helpen te ontdekken wat er gaande is en het kwaad verdrijven. Dit doet men door samen met De Alchemist en zijn gildes een magisch ritueel uit te voeren.

De inspiratie voor Culture Escape werd twee jaar geleden opgedaan door bedenker Ivo van Dijk. “We brengen middels onze spellen een stukje geschiedenis tot leven. Mensen komen op een bijzondere en interactieve manier in aanraking met erfgoed.” vertelt van Dijk. Zijn achtergrond in muziek, games en theater, en de kastelen en de historie die Nederland rijk is, inspireerde hem om het project te initiëren.

De Alchemist en het Magische Zegel is de derde productie die Culture Escape realiseert. Afgelopen kerstvakantie toverde Culture Escape het Markiezenhof te Bergen op Zoom om in de real life game De Schatten van de Zeeridder. “We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen van zowel het publiek als de pers,” zegt Roxanne de Buijzer, communicatie-medewerkster bij het team uit ‘s-Hertogenbosch. “Desondanks blijft het moeilijk om mensen uit te leggen wat ze precies mee gaan maken. We gebruiken zelf vaak de uitleg van een soort Escape Room. Je bent echter niet bezig met een Escape, maar doet deels soortgelijke puzzels en opdrachten. Daarnaast hebben we een enthousiaste groep acteurs die het spel tot leven laten komen met verschillende karakter. Zo hebben de bezoekers de mogelijkheid zelf hun verhaal te vormen en te bepalen.

De Alchemist en het Magische Zegel is te spelen vanaf 17 augustus 2018, en kan maximaal 80 bezoekers per spel ontvangen. Vanaf vrijdag 1 juni 2018 is de Early-bird kaartverkoop gestart via www.culture-escape.com. Deze actie loopt tot 1 juli. Het team is nog op zoek naar versterking binnen hun vrijwilligers team: acteurs en muzikanten kunnen zich melden via de website.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*