Hulleze op zoek naar ‘hun’ kasteel

Hulleze gáát ervoor!

Het buurtschap dat een rijke historie kent gaat actief op zoek naar de resten van KASTEEL HULHUIZEN.

Eerder dit jaar werd uit onderzoek duidelijk dat er – naast kasteel Doornenburg – óók een kasteel Hulhuizen moet hebben bestaan. De historische kaarten zijn erg onduidelijk maar wel unaniem. Het kasteel zou door een grote overstroming in 1660 door de Waal zijn verzwolgen, maar ‘ergens’ in de Klompenwaard zouden er fundamenten moeten liggen.

Vandaar dat vrijwilligers uit de Heerlijkheid de projectgroep kasteel Hulhuizen heeft opgericht met als doel die fundamenten op te sporen.  Geert Visser en Gerico de Vries zijn de ’trekkers’ van de projectgroep en zijn al op pad geweest om een indruk te krijgen van het terrein. Hun grote wens is nu om met een grondradar de Klompenwaard af te speuren naar overblijfselen.

‘Gelderland Helpt’, het programma van Omroep Gelderland, roept daarom mensen die zo’n grondradar hebben op om die uit te lenen aan de twee kasteelgraverTs. En ze hebben er een impressie van gemaakt! Jazekers… daar is er weer eentje: een HEERLIJKHEID-HULLEZE-FILMPJE!!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*