Eindelijk nei-je bewoners op kasteel Doornenburg

Half Doornenburg heeft ze al zien vliegen. En volgde het setje visueel tot in de slaapkamer.

Nee, we hebben het NIET over Toon en Ans Niels, maar over ooievaars. Op kasteel Doornenburg.

Voor het eerst in honderdmiljoenmiljard jaar is het ooievaarsnest naast de Langeracktoren van kasteel Doornenburg de nachtelijke bedstee voor een echtpaar ooievaars.

Het nest was al vele jaren geleden verlaten en bood een troosteloze aanblik. Vorig jaar werd – als één van de weinige panden in Doornenburg – het onderkomen met een hoogwerker door Woningstichting Hoog En Droog gerenoveerd, gekeurd en goed bevonden. Met dit jaar dus een fonkelnei-j ooievaarsechtpaar als resultaat.

Of het blijvertjes zijn valt nog te bezien. In het durpse tötelcircuit wordt gefluisterd dat de eveneens rondom het kasteel woonachtige ganzen en eenden “nogal rumoerig” zijn en dan wil het met het verwekken van nazaten door de ooievaars blijkbaar niet zo lukken. Of het nest uiteindelijk ieniemienie ooievaartjes gaat opleveren is dan onwaarschijnlijk. Misschien als iedereen die in de buurt komt héééél stil is…?

bron foto’s: Herman Bolk

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*