Onthulling Goudsbloempad bij Lingebrug Rijnstraat

Aanstaande woensdag 6 juni 2018 vindt de onthulling plaats van het Goudsbloempad in Doornenburg.

Goudsbloempad? Wâzzdâh? Welnu, luistert en huivert want we gaan èkkes schooljuffen:

“Het Goudsbloempad is een bijna 7 kilometer lange pad dat langs de Linge van de Karbrug in Huissen tot aan Kasteel Doornenburg loopt.
Het is een ode aan allen die als burger hebben geleden door de oorlogshandelingen. Op 6 juni zal dit recreatieve fietspad de naam Goudsbloem Pad krijgen; dat is ook de dag waarop men stil staat bij het begin van de bevrijding van West Europa: D-Day”.

Het Goudsbloempad verbindt kasteel Doornenburg met andere belangrijke WO II markeringen in de Over Betuwe, want hiermee wordt het grootste aaneengesloten Herinneringslandschap tot stand gebracht. Het kasteel was gedurende de oorlog een Duitse commandopost, een toevluchtsoord voor burgers en werd uiteindelijk door de geallieerden gebombardeerd.

De bijeenkomst, georganiseerd door het Exodus comité, vindt plaats bij de Lingebrug in de Rijnstraat en begint om 15.00 uur. Voorzitter van het Exoduscomité Martien van Hemmen zal het openingswoord verrichten waarbij burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven en Fred de Graaf, voorzitter van het Platform WO2, te gast zullen zijn.

Mevrouw Door Mom draagt het indrukwekkende gedicht “Terugkeer” voor en Roos van Wezel, van basisschool de Doornick, zal een muzikaal intermezzo verzorgen.
Mevrouw Louise Helmich, die destijds na de bevrijding op de koningin stond te wachten met goudsbloempjes in haar handen, zal samen met kinderburgemeester Guus Kramer een voordracht verzorgen. Ten slotte is er na de bijeenkomst tijd voor happie snappie in kasteel Doornenburg.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*