Schutterij viert regionale schutterskringdag

Afgelopen zondag werd bij de buren in Gendt de Kringdag gehouden van de regionale schuttersverenigingen. Zo’n slordige 20 schutterijen uit de wijde omgeving kwamen op het evenement af. Inclusief vlaggen, Bielemannen, vendeliers en muziekverenigingen.

Tijdens de Kringdag meten de schutters zich met elkaar via wedstrijden. Zo werd er gevendeld voor een jury, dansten de majorettes en hakten de Bielemannen. De schutterskoningen van alle klupjes werden uitgenodigd om te schieten voor het Regiokoningschap, en ook voor de koninginnekes was wat georganiseerd. Gijsbrecht-koning Jaap Plattel en jeugdkoning Guus Kramer waren natuurlijk ook van de partij maar wisten geen regiokoningschap binnen te halen.

Na het ochtenddefilé door de Gendtse straten werd de officiële opening verricht door burgemeester Marianne Schuurmans en begonnen de wedstrijden in en rond Zaal Providentia.

Uiteindelijk werd alles bij elkaar opgeteld en kwamen de uitslagen binnen waarbij schutterij Gijsbrecht van Aemstel niet slecht scoorde bij een aantal categorieën. Dat gold trouwens ook voor de afname bij de biertent, maar dat viel onder de buitencategorie.

Al met al een succesvolle dag die werd afgesloten met een gezamenlijke fietstocht richting Doornenburg. In de regen, dat dan weer wel. Sport verbroedert.

bron foto’s: paparazzi Maarten Kramer

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*