Eerste Lentefeest in Doornenburg succes (2)

Zondagmorgen in alle vroegte waren allerlei vrijwilligers al bezig om van LENTE IN DOORNENBURG een prachtige dag te maken.

Terrasjes werden ingericht, een opblaasbaar reuzekasteel werd voor de ieniemienies opgesteld en in de Kerkstraat was door dn Vos Sloopbedrijf Goris GRATIS een lading BEACHVOLLEY ZAND afgestort. Een slordige 14 kraampjes stonden nog wat verlaten op het plein dat toch werd overgoten door de zon.

In het schuttersgebouw verzamelden de schutters en muzikanten van harmonie St. Caecilia zich voor het officiële deel van de dag: de eucharistieviering in de Martinuskerk en de vendelhulde in de tuin naast de kerk.

Om klokslag 10 uur, na een korte muzikale rondgang, betraden schutterij, koningspaar en harmonie de kerk. Krap een uurtje later stond het hele gezelschap inclusief geïnteresseerden rond het vendelveldje waar de eindbazen notabelen een muzikale vendelhulde kregen aangeboden. Het weer was perfect, ook nadat na afloop iedereen richting dorpsplein verdween. En waar de Spelen inmiddels waren begonnen… (wordt vervolgd)

bronnen paparazzifoto’s: Maarten Kramer/Martijn Claassen/Wendy van Geelen

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*