Vrij baan voor motorrijders

De gemeenteraad heeft de stekker uit het hoger beroep getrokken, zo lazen we in de regiobode. Het hoger beroep dat mogelijk zou worden ingesteld om motorrijders definitief van de Lingewaardse dijken te weren.

Nadat eerder door de rechter belangenorganisaties als Koninklijke Nederlandse Motor Vereniging en de Motorrijders Actie Groep in het gelijk werden gesteld door het motorverbod op te heffen lijkt het de EINDBAZEN in Bemmel nu beter om daar maar niet tegen in te gaan.

Tot vreugde van vele motorrijders, die zich gediscrimineerd voelden door het verbod om tijdens weekenden en feestdagen op de dijken te toeren. En tot verdriet van een aantal dijkbewoners, die het lawaai van hard scheurende motorrijders weer om (en in) de oren krijgen.

De gemeenteraad wil met de belangenorganisaties om tafel om via zelfregulering de lawaaioverlast tegen te gaan. Een dialoog is natuurlijk prima maar of de harde kern van de motormuizen daarmee bereikt wordt is nog maar de vraag. Het blijft een raadsel waarom niet gewoon wordt overgegaan tot handhaving. Zet een maand lang iedere weekenddag een paar BOA’s met lasergun op de dijken en het is zo afgelopen. De onregelmatigheidstoeslag van de handhavers valt in het niet met de kosten die nu al gemaakt zijn, laat staan met de frustratie en overlast van de gedupeerden. Bovendien verdienen die BOA’s zichzelf terug als ze hun werk goed doen.

Iets met win-win. Maar misschien heeft die oplossing een te hoog nuchter boerenverstand niveau.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*