Gemeente houdt ‘Jaghthues’ dicht

Pech voor de uitbaters van Eethuis en IJssalon Doornenburg! De gemeente houdt vast aan de sluitingstermijn van 1 jaar.
Want zwagers Zafer en Hans hadden graag deze zomer een horecabestemming willen invullen aan het dichtgespiekerde café ’t Jagthues. We schreven daar onlangs nog over.

Het café, dat vorig jaar op last van de burgemeester werd gesloten wegens ‘mogelijke criminele activiteiten’, staat sindsdien leeg. Maar staat ook in de warme belangstelling van de buren die de binnendeuren gaan openbreken en cafetaria en café willen herenigen.

De gemeente wil niet afwijken van de sluitingstermijn van 1 jaar. En die loopt pas rond 1 oktober 2018 af. Ondanks gesprekken van de uitbaters met de gemeente is het blijkbaar nog niet gekomen tot een officiële aanvraag om er een café te vestigen. De eigenaar van het café geeft alle medewerking maar we willen nu op een constructieve wijze om tafel met de gemeente, aldus Zafer.

Benieuwd hoe deze nei-je soap afloopt? In gesprek gaan met gemeente ambtenaren tijdens de meivakantie is net zo’n opgave als Oranje die zich moet kwalificeren voor het EK. Misschien even een pizza afleveren in het Bemmelse?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*