Sfeervolle Dodenherdenking bij Oorlogsmonument

Gisterenavond vond ook in Doornenburg de Dodenherdenking plaats.

Avondwakegroep, koren, harmonie en schutterij waren door het oranjecomité ingeschakeld om de plechtigheden vanaf 19:15 uur te begeleiden.

Na de sfeervolle bijeenkomst in de Martinuskerk vertrokken vrijwel alle aanwezigen rond kwart voor acht richting oorlogsmonument voor de kranslegging en de 2 minuten stilte. Ook daar stond al een groot aantal nieuwsgierigen te wachten.

Na het blazen van ’the last post’ door trompettist Bert van Deelen van harmonie St. Caecilia werd de laatste vlaggengroet gebracht door Harm Barten van schutterij Gijsbrecht van Aemstel, en volgde 2 minuten stilte.

Manouk Pere las de namen van alle Doornenburgse slachtoffers voor die in WOII vielen, waarna de kransen door verschillende instanties, verenigingen en families werden gelegd bij het monument. In haar speech benadrukte wethouder Helga Witjes namens de gemeente het belang van vrijheid zoals we die nu kennen in Nederland. Kinderen van basisschool de Doornick vertelden over hun project over WOII dat als thema ‘Achterblijvers’ droeg.

De sfeervolle bijeenkomst werd afgesloten met een kop koffie in het Ontmoetingscentrum voor alle aanwezigen.

bron foto’s: Brigitte Witjes/Maarten Kramer/Martijn Claassen

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*