Vrijdagavond Nationale Dodenherdenking

Morgenavond, vrijdag 4 mei, wordt de jaarlijkse Dodenherdenking gehouden voor alle slachtoffers die vielen tijdens WO II.
Ook wordt er stilgestaan bij de slachtoffers die nu nog steeds vallen bij oorlogshandelingen of in de strijd om mensenrechten.

In Doornenburg wordt de herdenkingsbijeenkomst gehouden in de Martinuskerk en bij het oorlogsmonument aan de Pááánderseweg.

De bijeenkomst start om 19:15 uur in de kerk en wordt zoals ieder jaar verzorgd door de Avondwakegroep, het herenkoor, koor Jekadee en harmonie St. Caecilia.
Na afloop, kort vóór 20:00 uur, gaan alle aanwezigen in stille tocht naar het oorlogsmonument waar de plechtigheden worden overgenomen door het Oranjecomité. Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderdmorgen en harmonie St. Caecilia begeleiden de stille tocht.

Om 20:00 uur is er 2 minuten stilte en worden woorden ter nagedachtenis gesproken. Na afloop van de ceremonie worden alle aanwezigen een kop koffie aangeboden in het Ontmoetingscentrum.

Iedereen wordt namens de Avondwakegroep en het Oranjecomité uitgenodigd om bij de plechtigheden aanwezig te zijn. Ook wordt u verzocht om vanaf 18:00 uur tot zonsondergang de Nederlandse vlag halfstok te hangen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*