Opnei-j: motoren en dijk

De sensatieblagen van onze regiobode zien blijkbaar de inkakkende interesse van haar lezers op zich afkomen en gooien nog maar weer eens wat olie op het Lingewaardse vuur dat ‘motorverbod op dijken’ heet.

Motorrijders nog niet van Lingewaard af” kopt de krant strijdlustig, maar het enige nei-js is eigenlijk dat de gemeente in hoger beroep gaat tegen de gerechtelijke beslissing om het verbod voor motorrijders op te heffen. Niet echt een verrassing.

Wat het ook wordt, de uitspraak van de rechter is niets meer dan ‘window dressing’. Mocht de rechter besluiten tot periodieke sluiting van de dijken dan zal dat voor een deel van de motorrijders geen reden zijn om de dijken niet te berijden. Handhaving door de politie gebeurt toch niet, zo heeft het verleden bewezen. Met een nog grotere frustratie en polarisatie tot gevolg.

De vaak emotionele reacties van voor- en tegenstanders geven aan dat in deze zaak een vreedzame oplossing bijna onmogelijk lijkt. Jammer dat er gepolariseerd wordt door nei-js brengen dat weinig echte nieuwswaarde heeft. Op deze manier wordt  ‘géén nei-js’ vanzelf ‘wél nei-js’. Goed voor de verkoop, maar een mogelijke oplossing wordt hiermee geen dienst bewezen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*