Feestelijke Koningsdag in Doornenburg (1)

Zo. De stofwolken van Koningsdag zijn weer opgetrokken boven het durpke dat we allemaal zo goed kennen.

Het was een zéér succesvolle Koningsdag voor Doornenburg. Een dag vol festiviteiten en activiteiten die dit keer voor het eerst op het dorpsplein werd gehouden.

De vrijwilligers van het Oranjecomité hadden kosten en noch moeite gespaard om er een gezellige dag van te maken.
Om 11 uur verzamelden zich de ieniemienies met hun versierde fietsen om, samen met schutterij Gijsbrecht van Aemstel, koningspaar en harmonie St. Caecilia een feestelijke rondgang te maken door het durpke.

De route liep langs zorgcentrum Merlijn en de seniorenwoningen aan de Blauwe Hoek en de Scherpe Hoek, en eindigde uiteindelijk weer op het dorpsplein.

Burgemeester Marianne Schuurmans en kinderburgemeester Guus Kramer openden, na het Wilhelmus en het hijsen van de driekleur, na een korte speech gezamenlijk Koningsdag 2018 voor Doornenburg.

Rondom het plein waren voor de ieniemienies allerlei spellen opgesteld waaraan deelgenomen kon worden. Zo was de bekende caviabaan van Hans van ’t Hullenaar aanwezig maar ook kon met ballen worden gegooid op klapbordjes met daarop de afbeelding van het nationale en durpse koningshuis. De straffe kjèljes en djènjes van het Oranjecomité hadden een stellage opgebouwd voor het spijkerbroek hangen, er was een kleedjes markt waar de blagen hun spulletjes konden verkopen (‘voor weinig’) en kleinste liefhebbers konden een rondje rijden op een heuse pony. (wordt vervolgd)

(2x klikken op foto = extra groot)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*