President schutterij stopt in 2019

Nei-js van de schutterij! Geert Claassen, voorzitter en president van schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen, stopt volgend jaar.

De EINDBAAS van de schutterij liet onlangs weten het allerlaatste jaar in te gaan als voorzitter en president van de vereniging. Tijdens de jaarvergadering in april 2019 zal hij het stokje overdragen. Wie zijn opvolgerT wordt is nog niet bekend.

Na honderdmiljoenmiljard zo’n 13 jaar wordt het blijkbaar tijd voor iemand anders die het gezicht van de Doornenburgse historische klup gaat bepalen. Duizendpoot Geert, die naast het voorzitterschap van de schutterij ook zijn tijd moet verdelen met functie’s als dorpscontactpersoon, bestuurder Lotus Vulgaris en ien-de-weg-loper van Ineke, krijgt dan meer vrije tijd.

De afgelopen jaren  zijn meer ‘oudgedienden’ van de schutterij  gestopt. Geert Wissing, Ed Peters en onlangs Gudo Peters hebben plaats gemaakt voor Anton Niels, Martijn Claassen en Gerico de Vries. Met het naderende vertrek van Geert is een volgende stap gezet in de bestuursvernieuwing van de schutterij.

Komend jaar wordt er gezocht naar de opvolger van Geert. Namen die in de wandelgangen worden genoemd zijn Dick Advocaat, Halbe Zijlstra en Guus Kramer. Als tie 18 jaar is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*