Wie Schrijft Die Blijft (1)

We kondigden het gisteren al aan… de allernei-jste serie citaten, verhalen en gedachtenkronkelingen van DoornenburgerTs onder de titel WIE SCHRIJFT DIE BLIJFT! En nee… ook dat was géén 1 april grap!

DeDoornenburger tikte een collectie schoolkranten uit de jaren ’70 en ’80 op de kop waarin bekende durpelingen van nu hun allereerste literaire stukjes schreven. Of tekenden.

“De Schoolbel” was de schoolkrant van kinderen van de Prins Willem Alexanderschool en verscheen 2 à 3 maal per schooljaar gedurende de periode 1972-1984. De redactie wisselde ieder schooljaar en bestond uit kinderen van de allerhoogste groep (“de 6e klas”), de stukjes werden door alle leerlingen aangeleverd. Alles keurig uitgetypt op zo’n ouderwetse typemachine zonder correctiemogelijkheden.

Vandaag openen we de reeks met verhalen en tekeningen uit de Schoolbel van voorjaar 1972: de tijd van Bloody Sunday in Ierland, de Olympische Winterspelen in Sapporo met 3 Nederlanders op het erepodium, het 17e Eurovisie Songfestival (gewonnen door Vicky Leandros met Aprés Toi) en Ajax wint de Europacup in de Rotterdamse Kuip tegen Inter Milan. Maar vooral de tijd van ….

(2x klikken op afbeelding = super groot beeld!)

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*