Doornenburg krijgt Goudsbloempad

Het fietspad dat van Doornenburg naar Bemmel langs de Linge loopt krijgt de naam Goudsbloempad. Burgemeester en wethouders van Lingewaard hebben daarmee een verzoek van het Exoduscomité goedgekeurd.

Het Exoduscomité wil de goudsbloem of Marigold tot symbool maken van het lijden van burgers in oorlogstijd.

Voor deze bloem is gekozen omdat in 1945 in Huissen twee meisjes die behoorden tot een groepje vluchtelingen, uren vergeefs stonden te wachten met zo’n bloem op de koningin, die hen troost zou komen bieden“, aldus het comité.

Het fietspad past prima in het streven van het Exoduscomité om van Park Lingezegen een herinneringspark te maken. Volgens de club ligt het fietspad ongeveer op de Duitse verdedigingslinie naar het door de Duitsers bezette kasteel Doornenburg.

1 Comment

  1. Het zou het Exoduscomité uit Huissen en het gemeentebestuur van Lingewaard gesierd hebben, als zij ook de mening van de inwoners van Doornenburg hadden gevraagd over de naamgeving van dit fraaie fietspad in ons eigen dorp Doornenburg. Ook de historische kring Doornenburg is niet gevraagd mee te denken over een naam, die de geschiedenis van dit gebied levend zou kunnen houden. Naar mijn mening is dit een gemiste kans om Doornenburgers enige inspraak te geven. Kennelijk heeft het Exoduscomité kortere lijntjes met het college van B&W dan de Doornenburgse gemeenschap!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*