“Alles ruhig in die Blaue Ecke”

In de Blauwe Hoek schijnt de rust te zijn wedergekeerd, zo lezen we in de sensatiebijlage van onze regiobode.

Een verwarde vrouw” heeft daar volgens de buurt “maandenlang de boel opzekoppie gezet” gewoon door er te wonen. En de andere bewoners van de flat waren daar niet van gediend, want mevrouw had ooit toen ze nog in Huessen Trollystad woonde in een verwarde bui bij een buurtbewoner een flesje brandstof naar binnen gespoten en daar een brandende versie van ‘Hét Gemeentenieuws’ achteraan gepropt. Iets over een slechte column of zo.

En dat moet je niet doen als je nog op de jaarlijkse buurtbarbecue wilt worden uitgenodigd.

Kortom… mevrouw was door de brandstichting niet meer welkom in het Zwanendurp en ook niet in het appartementencomplex aan de Blauwe Hoek waar de woningbouwvereniging haar had gestationeerd. Ondanks dat er geen overlast was.

Er heerste een ongezonde spanning in de tijd dat de vrouw hier woonde”, aldus één van de medebewoners. Doordat de politieke partij B06 werd ingeschakeld is door woningbouwvereniging en gemeente besloten om voor het Huessense warhoofdje ‘elders’ woonruimte te zoeken.

Toch blijft het een rare zaak. Blijkbaar is iets vaags als ‘ongezonde spanning’ anno 2018 voldoende reden om iemand die verder geen overlast veroorzaakt uit een huurwoning te zetten en uit het durp te sodemieteren verwijderen Als we dat met alle inwoners van Lingewaard zouden doen die een ‘ongezonde spanning’ veroorzaken dan wordt het stil in de politieke arena van Lingewaard krijgen we het nog druk.

Kijk dus uit tijdens kermis- en carnavalsdagen, want voor je het weet wordt je wakker ergens buute ut durp… in Tietjerksteradeel of zo. Zonder lucifers, dat dan weer wel.

1 Comment

  1. Als trotse inwoners van Doornenburg, vinden wij het niet netjes van de schrijver om er een lachwekkend verhaal van te maken.
    In Doornenburg zijn meer mensen bang in hun eigen buurt of straat, mét soms ernstige overlast. Maar instanties ondernemen niets.

    Blijkbaar bestond er in dit geval een gegronde reden om de vrouw ergens anders onder te brengen.
    Oftewel beter voorkomen dan genezen?

    Jan en Loes Willemsen, Blauwe Hoek 20

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*