Motoren op de dijken! (1)

De uitspraak van de rechter in Ernèm over het openstellen van de dijken in Lingewaard voor alle motorrijders kon politiektechnisch niet op een beter tijdstip vallen.

Verschillende politieke partijen buitelden al over elkaar om hun mening te geven. Zo kwamen Groen Links en PvdA Lingewaard al snel met het plan om alle dijken gedurende het weekend volledig dicht te gooien voor alle gemotoriseerd verkeer.

Een dubieus plan want er vinden in feite verkeersovertredingen plaats die niet worden bestraft. Handhaven lijkt daarom een betere en rechtvaardiger oplossing.

Want niet alleen benadeel je door het dichtgooien van de dijken een heel groot deel van de Lingewaarders die nu tijdens hun vrije weekend niet meer mogen genieten van de natuur (de vergrijsde bevolking is vaak afhankelijk van de auto) maar ook betekent dit een gevoelige klap voor het toerisme dat zich net begint te ontwikkelen in Lingewaard.

Tel daarbij ook op dat in de uithoeken van Lingewaard de dijken als uitvalsweg onontbeerlijk zijn. Er hoeft maar een volgeladen schip met gevaarlijke stoffen op één van de omliggende rivieren te ontploffen, de wind staat verkeerd en durpkes als Doornenburg en Gendt zitten als ratten in de val met slechts 2 uitvalswegen.

Veiligheid is voor ALLE Nederlanders een recht! Dus ook in de kleinste durpkes.

Blijkbaar wonen onze slimme politici wél veilig. Of ze zijn wat minder slim. (wordt vervolgd)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*