Rechter opent Lingewaardse dijken voor motoren

Woensdagmiddag ging in Ernèm de spreekwoordelijke kogel door de kerk. De rechter oordeelde dat het motorverbod, dat de gemeente Lingewaard in 2016 had uitgeroepen voor motorvrije dijken, moest worden teruggedraaid.

Het motorverbod, dat alleen voor de weekenden en met feestdagen gold, werd met succes aangevochten door de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging en de Motorrijders Actiegroep. Het afsluitingsverbod werd door de gemeente in 2016 niet op basis van onderzoek genomen, maar slechts ‘op gevoel’, zo oordeelde de rechter.

Voorlopig gaan de dijken dus gewoon open voor alle motorvoertuigen, en zolang er niet wordt gehandhaafd op de Lingewaardse dijken blijven notoire hardrijders vrij spel houden.Benieuwd hoe de lokale politiek hier op reageert, zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*