Extra rustbanken voor wandelaars geplaatst

PERSBERICHT

Project “ Extra zit- en rustbankjes in en rondom Doornenburg ” is gestart met als doel: “Het wandelen en dus bewegen van de ouderen en jongeren te bevorderen”. Het project heeft nu vorm gekregen. De eerste vier bankjes zijn geplaatst.

Natuurlijk kunnen de bankjes ook als rustplek worden gezien voor de toevallige voorbijganger om van de omgeving en vergezichten te genieten. Het is voor ouderen, die moeilijk grote afstanden kunnen lopen, belangrijk en noodzakelijk dat ze regelmatig even kunnen zitten om uit te rusten. De vraag van ouderen om meer bankjes kwam binnen via Stichting Ouderen Doornenburg (SOD).

Werkgroep Doornenburg heeft het initiatief van SOD omarmd en het afgelopen jaar geld hiervoor gereserveerd. De Themagroep Natuur, Recreatie en Toerisme van Werkgroep heeft het verder uitgewerkt.

De bankjes zijn ingepast in een aantal wandelroutes en op een plek neergezet zodat men tijdig even kan rusten.

Het meest in het oogspringende bankje op de kruising van de Kerkstraat en de Pannerdenseweg is speciaal op verzoek van de ouderen van Zorgvoorziening Merlijn daar geplaatst. Als de afstand naar bijvoorbeeld de Spar of het Ontmoetingscentrum net te ver is kan men daar even rusten alvorens de route te vervolgen.

Richting Gendt is een extra bankje geplaatst aan het begin van de Van der Schuerenweg. Verder zijn er langs het Lingepad twee extra bankjes geplaatst.

bron: werkgroep Doornenburg

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*