Gemeente investeert in sportgedachte GVA

Vast niet geheel toevallig deelt de Lingewaardse wethouder van Sport kráp twee weken vóór de Gemeenteraadsverkiezingen extra geld uit aan Voetbalvereniging GVA.

GVA is al enige tijd bezig om zich om te vormen tot ‘open club’. Een verbreding van sportactiviteiten waarbij de sportvelden van de vereniging vrij wordt aangeboden voor andere durpse kluppies zoals Olympia, dansvereniging Mixed Moves en Fysiotherapie Lingewaard.

De sportclub ontvangt voor die ‘open gedachte’ een eenmalige subsidie van € 20.000 van de gemeente Lingewaard voor het aanleggen van een atletiekstrook en een ‘beweegtuin’, een tuin met sporttoestellen. Want er moeten nóg meer Doornenburgers in beweging komen en gaan sporten. En dan hebben we het niet over dammen of patience.

GVA heeft inmiddels een plan klaar liggen waarvoor een slordige 1,5 ton nodig is. Speerpunt in het plan is onder meer een kunstgrasveld waardoor sportliefhebbers ook bij slecht weer door kunnen spelen. Het wachten is nog op de definitieve subsidietoezegging door de Provincie Gelderland.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*