Vroege Vogels gespot op fort Pááándere

Het radio- en tv-programma ‘Vroege Vogels’ maakte onlangs opnamen bij fort Pááándere. We schreven daar destijds al over.

De tv-versie Vroege Vogels TV verschijnt aanstaande vrijdagavond op tv, waarin wekelijks onder leiding van Menno Bentveld en Miloeska Meulens een nieuw natuurgebied centraal staat. Vrijdag 9 maart is dat dus de ruige omgeving rond Fort Pááándere.

Schooljuffen dan maar: “De omgeving van Fort Pannerden en de Millingerwaard staat centraal. Deze grensplek in Oost-Nederland is al honderden jaren allesbepalend in de Hollandse delta. Hier dendert het rivierwater uit de Alpen ons land in en wordt het verdeeld tussen de Rijn en de Waal. De afgelopen weken heeft het hoge water in dit rivierlandschap vrij spel gehad. Hoe gaat het met de bevers en otters, waarvan de burchten onder water liepen? Rondom het fort is het een paradijs voor putters en fazanten. Ondertussen tonen de camera’s ook bijzondere beelden van een dood ree. Dag en nacht wordt gevolgd welke beesten naar de ree gaan. Wie likt eraan, wie at ervan en het grote mysterie: wie ging er met de kop van het beest vandoor? Ook uitgebreid aandacht voor de bijzondere kevers die het Alpenwater met zich meebrengt”.

Uitzending: vrijdag 9 maart 2018 op NPO2 van 19:40-20:35 uur

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*