Weg vrij voor Bed & Breakfast

De vlag van Floris kan uit op kasteel Doornenburg!

Want de drie bezwaarmakerTs die tegen een Bed & Breakfast in de boerderijwoning in beroep gingen kregen afgelopen woensdag nul op rekest. De Raad van State keurde de nei-je bestemming van de boerderij goed.

Eén van de vermeende gedupeerden, een oud-bestuurslid, voerde aan dat een B&B niet past in het historische karakter van het pandje en voelde zich persoonlijk benadeeld. De rechter veegde de motivatie van tafel want meneer woonde op 17 km afstand en heeft daarmee geen direct belang bij de vestiging van de overnachtingsfaciliteit.

De overige 2 opponenten vonden de vorming van 20 slaapplaatsen ‘oneerlijke concurrentie’. Volgens hen mag je in de omgeving niet meer dan 10 slaapplaatsen hebben. De rechter oordeelde dat de gemeente voldoende beschermende regels voor het historisch karakter hebben ingesteld. En concurrentie is geen reden om de B&B niet te laten vestigen.

De fonkelnei-je uitbaters uit Doornenburg kunnen nu aan de slag met aanpassingen aan de boerderij, want de kamers krijgen volgens bestuurslid Will Volleberg ‘een luxe uitstraling die kasteelwaardig is’.

Of de kamers daarmee ieder een tweepersoons ligbad, regendouche, jacuzzi, sauna, ballenbak en paardenmanege krijgen is dan nog de vraag gezien de grootte van de bovenverdieping van de kasteelboerderij. Eind dit jaar of begin 2019 verwacht uitbater Anton Niels de B&B te kunnen openen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*