Lingewaard Kiest

De gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart zorgen ervoor dat politiek Lingewaard niet de gebruikelijke paden bewandelt maar ook social media intensief gebruikt.

Zo wordt op het social mediakanaal ‘Lingewaard Kiest‘ promo filmpjes vertoond waarin alle Lingewaardse politieke partijen reageren op een stelling.
Een nobel streven om belangrijke standpunten te verduidelijken vanuit verschillende politieke oogpunten.

Jammer genoeg blijven de antwoorden vaak oppervlakkig in deze kieswijzer. Over de stelling “De zorg in Lingewaard kan beter” is vrijwel iedereen het eens. Iedereen wil ook de beste zorg. Het beste onderwijs. De beste voorzieningen. En zo laag mogelijke gemeentelijke belastingen.

Beter en helderder was geweest om een STEMwijzer te ontwikkelen en te kijken hoe de verschillende politieke kleuren afgelopen 4 jaar hebben gestemd over belangrijke probleemgebieden. En of dat stemgedrag wel correspondeert met de beloften die 4 jaar geleden werden gedaan.

Dat zou de partijen in een veel scherper daglicht zetten waarbij de kiezer zijn eigen maatschappelijke prioriteiten naast de partijkeuzes kan leggen.

Helaas is zo’n onafhankelijke stemwijzer nog niet ontwikkeld in Lingewaard. Of in Nederland. Toch vreemd.

Maar gelukkig leven we in een democratie en mag iedereen lekker zelf beslissen wat hij of zij of het vindt. Daarom de allereerste stelling! FILMPJE!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*