Succesvolle dorpsavond Dementievriendelijk Doornenburg

Goed nei-js! Want de werkgroep Dementievriendelijk Doornenburg kan zeer tevreden terugkijken op de dorpsavond van 22 februari over het thema ‘dementie’.

Een slordige hondermiljoenmiljard tachtig geïnteresseerden kwamen af op de thema avond in het Ontmoetingscentrum, waarbij de meeste belangstellenden uit Doornenburg kwamen en een enkeling uit omliggende dorpen. “Een teken voor de werkgroep dat het thema leeft en dat veel mensen te maken hebben met mensen met dementie in hun omgeving“, zo concludeerde de organisatie.

Centraal die avond stond de presentatie van Saskia de Jonge van de Alzheimerstichting, die sprak over dementie en de invloed daarvan op direct betrokkenen en hun omgeving. Ook werd ingegaan hoe om te gaan met mensen met dementie.

De dorpsavond – een initiatief van de themagroep ‘Zorg’ van de Werkgroep Doornenburg – is één van de acties om een stapje dichterbij een “dementievriendelijk Doornenburg” te komen. De avond krijgt nog een vervolg in de vorm van gerichte voorlichting en training voor specifieke groepen zoals mantelzorgers en ondernemers.

Meer info over toekomstige ontwikkelingen staan HIERO.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*