Kribben in Pááánders Kanaal worden lager

Rijkswaterstaat gaat de kribben langs het Pááánders Kanaal verlagen, zo lezen we in de regiobode.

De overheidsorganisatie wil  38 kribben en 5 oevers verlagen om de rivier meer ruimte te geven bij hoog water. Door de maatregelen zou het water in de Bovenrijn met 5 cm dalen.

De 38 kribben liggen ten zuiden van de Betuweroutetunnel tot aan de Pááánderse Kop aan weerszijde van het kanaal. Op enkele plaatsen worden ook de oevers verlaagd, namelijk een oever bij fort Pááándere, eentje ten noorden van de Sterreschans en 3 ten noorden van Pááándere.

Rijkswaterstaat is nog bezig met het definitieve ontwerp. Volgens planning is dat klaar in 2019 en wordt het voorgelegd ter goedkeuring. Dan volgen ook eventuele inspraakregelingen. In 2021 wordt dan begonnen met de aanleg die in 2023 wordt afgerond.

De kribben die in de rivier liggen zorgen voor betere doorstroming van water, zand, grind en ijs.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*