IJsbaan op speeltuin in de maak

Het is ’s morgens alweer krabben geblazen als je met de auto weg wilt. Nachtelijke temperaturen van -10 graden hebben in ieder geval de straffe mènnekes en djènjes van de SPEELTUINVERENIGING niet weerhouden om te beginnen met de aanleg van een schaatsbaan.

Op het bekende Bart Verhoevenplein aan de Van Heekstraat wordt samen met leden van de vrijwillige brandweer een poging gedaan om een schaatsbaan aan te leggen.

Het plein wordt vakkundig onder water gezet en dan is het afwachten of het ijs dik genoeg is. IJspret voor jong en oud is dan mogelijk en er wordt al gefluisterd in de durpse wandelgangen dat de rayonhoofden bijeen gekomen zijn voor het Lingewaards Kampioenschap Fluitketelschuiven

Zo gauw het ijs dik genoeg is en de fluitketels uut ut vet zien gehôald leest u het op dedoornenburger!

bron foto’s: Speeltuinvereniging Doornenburg

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*