Schoolzwemmen terug in Lingewaard?

Tijd voor wat politiek gekrakeel nei-js zo vlak voor de Gemeenteraad Verkiezingen 2018.

Want nadat afgelopen zomer gekenmerkt werd door een relatief groot aantal verdrinkingsgevallen in Woal en Riiiiiiien blijkt nu dat veel Lingewaardse politieke partijen willen dat het zwemonderwijs weer op scholen wordt ingevoerd.

Een aantal jaren geleden werd het schoolzwemmen in Lingewaard afgeschaft. De redenering was destijds dat veel ouders de kinderen al eerder op zwemles hadden gestuurd, maar in feite was het natuurlijk een ordinaire bezuinigingsmaatregel. Bovendien was de kwaliteit van het zwemonderwijs ondermaats omdat alleen gestreefd werd naar ‘kinderen watervrij maken’ en er blagen na 2 jaar lessen zonder zwemdiploma thuis kwamen en de zwemmers zich 2 jaar lang moesten vermaken met spelletjes in het ondiepe.

Dat de terugkeer van schoolzwemmen nu op de agenda staat van partijen als D66, Lokaal Belang Lingewaard en Groen Links staat natuurlijk zo strak als een huis zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen.

De vraag is of daar straks wél geld voor is. En ook is belangrijk voor welke groepen het zwemmen van toepassing is. Kunnen zwemmen in een waterrijke gemeente als Lingewaard is belangrijk als je nog klein bent, dus is het logisch om daar in groep 1/2 al mee te beginnen en niet pas in groepen 6-8 zoals voorheen het geval was.

Kortom… op de politieke agenda zetten is één, maar er moet wél een vervolg komen. Dat blijkt ondanks alle goede bedoelingen in de praktijk vaak een brug te ver.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*