Pure Passie bij Stoffels en Scholten

Op 23 en 24 maart a.s. organiseren harmonie St. Caecilia en koor Jekadee uit Doornenburg hun uitvoering van The Passion. We schreven er al eerder over.

De leiding van het muzikale smulfestijn ligt in de bekwame handen van harmoniedirigent Emile Stoffels en Jarno Scholten – dirigent van Jekadee.

Beide dirigenten zijn gespecialiseerd in het schrijven van arrangementen voor orkesten en koren. Voor The Passion hebben zij voor bijna alle nummers speciale arrangementen geschreven.

In het maken van arrangementen voor zo’n grote groep gaat veel tijd en energie in zitten, maar dat is het helemaal waard”, zegt Stoffels. “Het is altijd een hele opgave om alle muzikanten aan het werk te zetten en ze een interessante partij te geven, maar dat is ook bij dit concert zeker ook wel weer gelukt.” Scholten vult hem hierbij aan: “Er komt ook wel wat bij kijken, alleen al de keuze van de liederen die het verhaal muzikaal moeten versterken is al een hele klus.

Het verhaal “The Passion” gaat over de laatste drie dagen in het leven van Jezus. Een verteller en Maria Magdalena trekken met hun verslaggeving parallellen tussen vroeger en nu.

De kaartverkoop van het muziekspektakel verliep erg snel waardoor beide voorstellingen inmiddels zijn uitverkocht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*