Info avond ‘Dementievriendelijk Doornenburg’

** vers van de PERSBERICHT **

Hallo inwoners en ondernemers van Doornenburg,

De werkgroep Doornenburg is actief om Doornenburg Dementievriendelijk te maken. We worden ouder, de leefbaarheid komt in het gedrang, en we willen allemaal in ons huis blijven wonen en actief deelnemen aan ons bruisende verenigingsleven. Met dementie hebben we allemaal te maken, en daarom is het belangrijk dat we de kennis vergroten en de handen in een slaan.

Op donderdag 22 februari om 19.30 ’s avonds organiseert de Werkgroep Doornenburg een thema-avond over dementie in het Ontmoetingscentrum in Doornenburg.

Tijdens de thema-avond zal Saskia de Jonge van de Alzheimerstichting vertellen over dementie en de betekenis daarvan voor jezelf en voor je omgeving. Daarna gaan we op een interactieve manier met elkaar in discussie over belangrijke thema’s rondom dementie, zoals signalering, het omgaan met, mantelzorg, wonen, zorg, etc.

De avond is bedoeld om te informeren over het thema dementie. Daarnaast is de werkgroep Doornenburg is ook benieuwd naar behoeften van mensen die te maken hebben met dementie, om zo acties te kunnen inzetten om Doornenburg meer ‘dementievriendelijk’ te maken. Dementievriendelijk betekent dat vrijwilligers, zorgverleners, mantelzorgers, de gemeente, etc dusdanig samenwerken, zodat mensen die lijden aan dementie zo lang mogelijk hun leven kunnen blijven leiden zoals ze dat al deden en geaccepteerd worden door hun omgeving.

We hopen dat veel inwoners, vrijwilligers, professionals en belangstellenden deze avond komen, zodat we samen een Dementie vriendelijk Doornenburg kunnen realiseren.

Wil je verzekerd zijn van een zitplaats meld je dan aan bij Helen Vermeulen en of Diny Selman:
h.vermeulen@buurtzorgnederland.com
d.selman@buurtzorgnederland.com

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*