‘Kern met Pit 2018’ gestart

Goed nei-js van de harde werkers die ons durpke met onopvallende maar effectieve actie’s verwennen met bijzondere bijdragen.

Want opnei-j wordt Doornenburg op de kaart gezet met de deelname aan de wedstrijd “Kern met Pit” georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij. We schreven eerder al over de plannen die er lagen. De officiële start van de wedstrijd was afgelopen weekend.

Het fonkelnei-jste project in 2018 is de kruidentuin bij het kasteel. Onder de naam “Beleef het verleden in het heden” wordt de kruidentuin onder handen genomen.

Nog èkkes schooljuffen dan maar? “Het is de bedoeling dat kruiden die op grond van de Humorenleer in de middeleeuwen door de “doktoren” gebruikt werden terug komen in de kruidentuin. Vervolgens worden er educatieve programma’s gemaakt die gebruikt gaan worden bij de rondleidingen rondom het kasteel. Bij de diverse tuinen en kruiden komen panelen die uitleg geven over het soort en waarvoor iets gebruikt werd“, aldus het persbericht.

Door het opzetten van de educatieve kruidentuin neemt een groep vrijwilligers deel aan de wedstrijd “Kern met Pit” en probeert daarmee een geldprijs van € 1.000 te winnen waarmee een nieuw project kan worden gestart.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*