Nationale Vogelteldag

Aangezien Doornenburg helemaal omringd is door water, natuur en wind is de Nationale Tuinvogelteldag natuurlijk bij uitstek geschikt voor durpelingen die ook van de natuur houden!

En het treft… vandaag (en gisteren ook trouwens) worden door vrijwilligers in de Nederlandse tuinen de vogels geteld. Een jaarlijks terugkerend gebeuren dat duidelijkheid moet geven hoe het gesteld is met de vogelpopulatie in Kikkerland. Want Vogelbescherming Nederland wil weten hoeveel boomklevers, koolmeesjes, eksters, spechten, mussen, meeuwen, spreeuwen en roodborstjes er van het dak vallen leven in bebouwd Nederland.

Hoe het werkt? Ies siempel! Ekkes de schooljuf uithangen:

Tel op zaterdag 27 of zondag 28 januari 2018 een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee. 
Noteer alle waarnemingen van een soort in uw tuin of op uw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen.

Doorgeven van de aantallen gaat natuurlijk via internet. Dat kan HIERO. Meer info over Vogelbescherming Nederland en de resultaten staan DAARO.

Doe mee en betrek de blagen er ook bij. Is nog leuk ook!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*