De Verborgen Hand

Tijd voor een culturele kennismaking! Want niet alleen in Doornenburg wonen schrijvers, schilders, musici en entertainers maar ook buiten de durpsgrenzen. En wil je literatuur en muziek combineren dan kan dat ins ons prachtdurpke op zondag 11 februari a.s.

Tijd om èkkes te schooljuffen: “De verborgen hand”, de zesde roman van Gendtenaar Noud Bles (Vinkeveen, 1945) is het uitgangspunt voor een programma dat het beste van twee genres combineert: pianomuziek en het verhaal van de roman. Romanschrijver Noud Bles geeft een beeld van de roman en leest fragmenten voor, Sebastiaan Oosthout (Nijmegen, 1966), concertpianist, speelt de muziek die in het boek voorkomt. In samenspraak geven ze toelichting op de ongebruikelijke muziek en de relatie met de tekst in de roman”.

De verborgen hand is een roman over vriendschap, die zich afspeelt in de toneelwereld, en waarin de muziek van vrouwelijke componisten een bijzondere rol speelt. Vrouwelijke componisten vormen een onbekende, onterecht onopgemerkte kunstenaarsgroep.

In het programma De verborgen hand, dat een kleine twee uur duurt, komen deze vrouwen tot leven door middel van hun geschiedenis en hun werk. We horen werken van componistes als Clara Schumann-Wieck en Hildegard von Bingen, maar ook de vrijwel nooit genoemde vrouwen als Cécile Chaminade, Maria Theresia von Paradis en anderen. “Een unieke kans om kennis te maken met klassieke werken die u nooit eerder hoorde”.

SHOWTIME op 11 februari 2018 is om 11:00 uur, de locatie: Kasteel Doornenburg. Meer info staat HIERO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*