Toon en Ans opnei-j ien ut kasteel

Je kunt zeggen wat je wilt maar kasteel Doornenburg weet zich de laatste tijd vaak in de lokale schijnwerpers te plaatsen.

Zo plaatste onze lokale regiobode gisteren weer een paginagroot stuk over de fonkelnei-jste bewoners van de boerderijwoning van het eeuwenoude pandje. Anton en Ans Niels, voormalige schutterkoningspaar en oud-huurders, voelden wel wat voor het plan van de kasteelBOBO’s om er een Bed & Breakfast in te huisvesten.

Samen met een ander Doornenburgs stel gaan ze de overnachtingsmogelijkheid exploiteren, maar er zal eerst nog een en ander moeten worden aangepast aan de kleine kamertjes boven de boerderij. Want logeergasten verwachten in een middeleeuwse boerderij wél de gemakken van 2018, dus dat betekent stromend water, elektrisch licht en minimaal 3G.

Bovendien is er nog een klein bestuurlijk akkefietje met de rechter. Een oud-bestuurder van de beheersstichting van het kasteel heeft protest aangetekend tegen de bestemmingsplanwijziging door de gemeente. De kasteelboerderij heeft tot op heden (zo weet ook onze burgemeester) uitsluitend een woonbestemming voor de beheerder van het kasteel, dus niet voor toeristische gasten. Het plan van de gemeente ligt nu bij de Raad van State die op 2 februari de beide zienswijzen zal beoordelen.

Kortom… genoeg reuring ien en um ut kasteel! En het toeristenseizoen moet nog beginnen!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*