Gemeenteraadsverkiezingen… een vooruitblik

Met nog zo’n 2 maanden te gaan vóór de gemeenteraadsverkiezingen hebben onze Lingewaardse politieke partijen inmiddels hun programma’s op orde en hun lijsttrekkers gepresenteerd.

Hoog tijd voor DeDoornenburger om alles eens èkkes op een rijtje te zetten in het politieke landschap van Lingewaard. Want wie zijn nu de BOBO’s die op het pluche van de coalitiezetels willen zitten en wat wil hun partij nou eigenlijk?

Allereerst de huidige coalitie. Lingewaards grootste partij, de VVD, schoof dit keer wethouder Helga Witjes naar voren als lijsttrekker. Zij neemt het stokje over van Matthew van de Woerdt en wat de klup allemaal van plan is voor de komende jaren staat HIERO.

Lokaal Belang Lingewaard staat wederom onder aanvoering van lijsttrekker Johan Sluiter (verkiezingsleuzen DAARO), Lingewaard-Nu tekent ook dit keer weer voor een Janssen, al is het dit keer Joop Janssen in plaats van Theo (wensenlijstje HIERO) en ook bij CDA Lingewaard zien we een nei-j snuutje: Huessense Boukje Raes presenteert het ” Verkiezingsprogramma 2018-2022′ HIERO.

Natuurlijk zijn er ook allerlei Tegenpartijen. De klupjes die 4 jaar geleden niet mee mochten doen gaan er dit keer natuurlijk flink tegenaan. De lokale D66-ers hebben de opgestapte frontman Sjoerd Wannet inmiddels kunnen vervangen door Léon Dekkers (stem-op-ons-praatje DAARO).

B06 schoof ook dit keer de Huessense Politieke-Pain-in-the-Ass Frans Schut als lijsttrekker in de spotlights (sinterklaaslijstje HIERO) en de SP sprak haar volledige vertrouwen uit in lijsttrekker Carla Claassen (sociale plannetjes DAARO).

 

Groen Links afdeling Lingewaard zag geen enkele aanleiding om frontvrouw Lianne Duiven in te ruilen, dus die zien we de komende 4 jaar weer terug als het aan hen ligt (links verkiezingspraatje HIERO) en tot slot kozen de leden opnieuw Maarten van den Bosch tot lijsttrekker van PVDA Lingewaard. De plannen voor 2018-2022 staan DAARO.

Hebben we ze dan allemaal? Jazeker. Natuurlijk was er in 2016 een ‘hobbeltje’ bij Lokaal Belang Lingewaard en besloot raadslid Sjaak van der Welk te vertrekken om als “Dorpsbelang Lingewaard” alleen verder te gaan. Maar Sjaak ligt inmiddels in de armen van B06 en dus verdween de minipartij van het toneel.

En nu? Nu bent u als inwoner van Lingewaard aan zet! Lees de programma’s van alle partijen, zet op een rijtje wat voor u het allerbelangrijkst is en maak een keuze. Om vervolgens op woensdag 21 maart a.s. het juiste vakje rood te kleuren. Succes durmee!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*