OBC blagen presenteren infographics over zwerfafval

Dan nu een durpsgrensoverschrijdend berichtje. Tweede jaars leerlingen van OBC Bemmel deden in opdracht van gemeente Lingewaard de afgelopen maanden onderzoek naar het oplossen van het zwerfafvalprobleem.

Want vooral langs zogenaamde ‘snoeproutes’ – de routes van school naar de supermarkt en van school naar huis – schijnt er nogal wat zwerfafval te ontstaan. En niet door een harde sturrum.

Èkkes OBC-juffen dan maar: “Dat deden ze in het kader van het IVN Jongeren Adviesbureau, een programma waarbij middelbare scholieren aan de slag gaan met een écht vraagstuk van een échte opdrachtgever. De gemeente heeft de jongeren gevraagd hun adviezen te verwerken in een pakkende infographic. Om tot het advies te komen, volgden de jongeren onder andere een masterclass ontwerpen en deden ze zelf onderzoek op de snoeproutes en andere zwerfafval-hotspots’.

Komende donderdag 25 januari presenteren de maximensjes hun infographics en adviezen over het tegengaan van zwerfafval in de Oude Raadzaal in Huissen, onder andere aan wethouder Peren, aan ambtenaren van de gemeente Lingewaard en projectleiders van IVN Gelderland.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*