De Heerlijkheid is geschrokken

Het is weer tijd voor ons jaarlijks terugkerende klachtenitem ‘Aanrijtijden ambulances’.  Want ook bij onze buren in de Heerlijkheid Hulleze zijn ze er achter gekomen dat aanrijtijden van ambulances in dit uiterste puntje Nederland gewoon BAGGER zijn.

Afgelopen weekend was de ambulance pas 25 minuten na een 112-alarm ter plaatse, terwijl de landelijke norm op 15 minuten is gesteld. Nu is die norm niet zaligmakend, want bij bijvoorbeeld ernstig bloedverlies of verstikkingsverschijnselen zijn die 15 minuten natuurlijk ook veel te laat. De noodsituatie van afgelopen weekend in Hulleze liep naar verluidt goed af maar de Heerlijkheid was goed wakker geschud.

Opperhoofd Wilco Witjes (adjunct burgemeester van Hulleze Centraal) uitte zijn ongerustheid via facebook richting burgemeester Schuurmans, maar het is de vraag of zij de onrust kan wegnemen. De verhuizing van de ambulancepost van Oosterhout naar Elst zou soelaas moeten bieden, maar of de afstand van de nei-je post naar Hulleze of Doornenburg dan sneller kan worden afgelegd is zeer de vraag.

Ook de uitvalsweg langs de Betuweroute, die nu niet voor snelverkeer toegankelijk is en een supersnelle verbinding vormt met de uithoeken van Lingewaard, is blijkbaar nog niet ontdekt door Veiligheidsgroep Gelderland Midden. En dus zullen uithoeken als Hulleze en Doornenburg vermoedelijk nog jaren moeten wachten op snelle ambulancehulp bij calamiteiten. Wachten tegen beter weten in.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*