Ook in Doornenburg telefonische oplichting

Het was onlangs nog op TV en ook in Doornenburg hoor je er vaker geluiden over. Telefonische oplichting.

DeDoornenburger sprak al verschillende durpelingen die in toenemende mate gebeld worden door ‘moeizaam Engels sprekende buitenlanders‘ die zich voordoen als werknemers van internationale bedrijven als Microsoft en Apple.
De beller waarschuwt bijvoorbeeld dat er een lek is geconstateerd aan uw computer en dat dat telefonisch verholpen kan worden. Even opstarten en intypen wat de beller dan zegt.

En daar gaat het dan fout! Want de oplichter zorgt ervoor dat je laptop, PC of tablet op afstand kan worden overgenomen met alle vervelende gevolgen van dien.
Fraude dus. Fraude die veel geld kan kosten als je niet oplet.

Die oplichting kan zich trouwens ook op andere manieren manifesteren, van lucratieve aanbiedingen, terugbelfraude tot loterijen. Kijk HIERO maar es hoe inventief de boeven zijn.

De moraal van het telefoonverhaal: neem geen risico! Zie je bijvoorbeeld een onbekend of onherkenbaar nummer op je telefoon en poekelt er één of andere Indiër, Pakistaan of Chinees aan de andere kant van de lijn iets raars, gooi de telefoon dan meteen op de haak. En schakel anders BROMSNOR in.

Dat voorkomt mogelijk een hoop ellende. Ook in Doornenburg.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*