Vandalisme bij kasteel Doornenburg

Gevalletje jammer. Want via onze vrinden van kasteel Doornenburg bereikte ons het bericht dat er tijdens de jaarwisseling toch wat mis is gegaan bij het oeroude pandje.

Eén van de verlichtingsspots langs de gracht van het kasteel blijkt door vuurwerk te zijn vernield. De spots, die 3 jaar geleden werden geschonken door het toenmalige Platform Doornenburg, zijn geplaatst rondom het kasteel en bedoeld om ’s nachts het kasteel uit te lichten waarbij de energiekosten minimaal zijn door het gebruik van LED-verlichting.

Oplettende durpelingen maken echter regelmatig melding dat de verlichting deels niet werkt. Met name aan de kant van het durp is het vaak donker. Die duisternis is nu dus nóg wat donkerder geworden. Zoals gezegd… jammer. Pliezie Bakker moest’r noar kieke!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*