“Geen 1% motorclubs in Lingewaard”

De burgemeester van Lingewaard, Marianne Schuurmans, was tijdens haar nieuwjaarstoespraak afgelopen donderdagavond helder. Lingewaard tolereert géén 1% motorclubs binnen haar grenzen.

Bovenwereld en onderwereld vermengen zich steeds meer waardoor georganiseerde criminaliteit het lokale gezag ondermijnt. De gemeente zet fors in op de bestrijding daarvan, aldus de burgemeester. “Zo dulden wij geen 1% motorclubs, clubs die zichzelf buiten de wet stellen en eigen regels maken. Clubs die ogenschijnlijk zich gewoon gedragen, maar ondertussen intimideren, afpersen en criminele activiteiten ontwikkelen”, waarmee ze doelde op de sluiting van Café ’t Jagthues in Doornenburg van enkele maanden geleden.

Het begrip ‘beweging’ stond centraal in haar speech. Naast beweging richting criminaliteitsbestrijding stipte ze het letterlijke begrip ‘beweging’ aan door de gemeente als sportgemeente te roemen. Wandelen en fietsen langs toeristische trekpleisters als kasteel Doornenburg en fort Pannerden is een wezenlijk onderdeel van de inwoners en bezoekers van Lingewaard.

Ook op digitaal gebied is er beweging. Het doorgeven van verhuizingen, aangifte van geboorte en binnenkort ook het digitaal aanvragen van uittreksel bevolkingsregister, rijbewijs en paspoort is in onze gemeente mogelijk.

Tot slot stelt de burgemeester dat ook de burgers in beweging moeten komen. Meedenken om beleid te maken. Er is al beleid voor vrijwilligers, ouderen en mantelzorgers, maar dat moet in 2018 toch meer worden.

Affijn… wilt u precies weten wat Marianne allemaal te vertellen had, dan kan dat via onderstaande bijdrage via Omroep Lingewaard…. tied vur un TOESPRAAK FILMPJE!

bron filmpje: Omroep Lingewaard

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*