Wie kent café de Linde(n)boom?

Door de Historische Kring Doornenburg wordt regelmatig een steekschop of bats gepakt om eens lekker in de oude stoffige archieven te gaan spitten. Kisten, dozen en vol worden door geploeterd en geïnventariseerd.

Maar soms is er ook hulp van buitenaf nodig.

Zo is Thea Buitenhuis bezig met een onderzoek naar de geschiedenis van een reeks huizen aan de Pááánderseweg, en met name de percelen van de nummers 29 t/m 47.

Op nr. 37 was bijvoorbeeld ooit Café De Linde(n)boom gehuisvest, en Thea is op zoek naar de geschiedenis van dit pandje. Zelf zegt ze: “Ik zou graag een beeld krijgen van deze ontmoetingsplek. Daarom ben ik opzoek naar informatie, verhalen, foto’s en artikelen van en over het café om het verhaal te verfraaien. Wat is de voorgeschiedenis? Wie waren de voormalige bewoners? En zijn er nog foto’s van de bewoners, het café en haar bezoekers?”

U snappum… we zoeken foto’s, filmpjes en verhalen over café de Linde(n)boom, van lang geleden en van recent. En die moeten er zijn want er stonden ongetwijfeld vaak en veel mannen aan de teek met een borrel en een dikke sigaar. En Dora Driessen zal er ook nog wel wat over kunnen vertellen…

Reacties kunt u sturen naar buitenhuist@hotmail.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*