De gemeente Lingewaard maakt zich op voor oud- en nei-j!

De gemeente Lingewaard maakt zich op voor oud- en nei-j! En dan hebben we het niet over opmaken qua mascara en eye-liner, al zou dat bij sommige heren politici geen kwaad kunnen. Oud en Nei-j betekent jaarlijks veel rommel en veel vernielingen.

Vorig jaar kostte het de gemeente een slordige € 13.000 om de vernielde vuilnisbakken en verkeersborden te vervangen. En dus zijn de straffe mannen van de plantsoenen op pad gegaan om openbare vrouwen afvalbakken, kledingcontainers, dixie’s en brievenbussen tijdelijk de sluiten of te verwijderen.

Door extra surveillances van de bromsnorren en boa’s en samenwerking met bijvoorbeeld jeugdwerk wordt de boel hopelijk een bietje op de rails gehouden. Want het is nog maar de vraag hoe lang het afsteken van vuurwerk geoorloofd blijft. Vuurwerkoverlast wordt ieder jaar méér (melden kan trouwens HIERO) en het knalvuurwerk wordt steeds gevaarlijker, met name het illegale spul.

Donderdag is dan ook de verkoop van vuurwerk gestart. Tot en met zaterdag 30 december a.s. duurt de verkoop nog, daarna mag er alleen nog maar afgestoken worden. Op oudjaarsdag. We knallen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*