Lingewaardse scholen introduceren verzuimkaart

De basisscholen in de gemeente Lingewaard zijn blijkbaar de ongebreidelde uitwassen van schoolverzuim zát.

In gezamenlijk overleg is er een verzuimkaart geïntroduceerd waarop de aanvraag van bijzonder verlof c.q. verzuim wordt vastgelegd. Voor zowel ouders als onderwijzend personeel is het nu duidelijk wanneer bijvoorbeeld de leerplichtambtenaar of onderwijsinspectie worden ingeseind bij langdurig (ziekte)verzuim.

Iedere Lingewaardse basisschool publiceert inmiddels op zijn of haar website de verzuimkaart (HIERO die van de Doornick). Een extra weekje wintersporten onder het mom van ‘Betsie is ziek’ kun je voortaan dus vergeten. En volgens de regiobode werpt de nei-je aanpak nu al zijn vruchten af en wordt er plotseling beduidend minder verlof aangevraagd.

Nu nog die lerarensalarissen naar een 21e eeuws niveau en we krijgen héél misschien het  onderwijs weer een bietje op de rails. Voor diegenen die alvast willen spieken hoe die verzuimkaart er uit ziet kijk dan hieronder of klik DAARO. (Pdf-alarm!)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*