De ouwe deus van tante Teus

Tijdens de kerstperiode wordt het nei-js altijd wat minder qua actualiteit. Op TV verschijnen allerlei terugblikken over het afgelopen jaar, de hoogte- en dieptepunten komen voorbij, en programma’s gaan in standje winterslaap.

Ook in ons durpke is het stilletjes. Verenigingen hebben een paar weekjes rust ingebouwd en dus dook tante Teus op verzoek van deDoornenburger in de archieven.

Bijgaand prentje is een schilderij die de Duitse schilder Carl Hilgers in 1851 maakte van het vervallen maar bewoonde kasteel. Rechts is nog goed te zien dat het kasteel oorspronkelijk in een groot eikenbomen bos stond. De huidige ‘1000-jarige eik’ is daar een allerlaatste overblijfsel van.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*