Samen sterk voor goede Fietsverlichting!

** PERSBERICHT **

In de maand november zijn er aanzienlijk minder bekeuringen onder middelbare scholieren uitgedeeld wegens ontbrekende of slechte fietsverlichting. Dankzij een succesvolle samenwerking tussen de SWL straatcoaches, politie, vrijwilligers van het Repair Café, de Driestroom en de middelbare scholen in Bemmel en Huissen, kunnen de leerlingen goed verlicht en veilig de weg op!

Drie keer is het ‘Repair fietsverlichtingsteam’ erop uit getrokken om zich te buigen over kapotte of ontbrekende fietslampjes. Dit deden zij ter plekke op het OBC in Bemmel en Huissen. Terwijl de leerlingen gewoon hun les konden volgen, werd hun verlichting gecontroleerd en zo nodig gerepareerd. Met dank aan de ANWB die het team voorzag met een voorraad nieuwe lampjes.

Een mooi project waar iedereen zijn steentje aan heeft bij gedragen”, aldus de hoofdagent Thijs Gosselink. Ook de school was enthousiast over deze samenwerking en er wordt nu gekeken of deze actie volgende jaar, als de dagen korter en donkerder worden, voortgezet kan worden!

De straatcoaches van Stichting Welzijn Lingewaard bedanken alle vrijwilligers en samenwerkingspartners voor hun inzet en bijdrage voor de veiligheid van de jongeren in Lingewaard!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*