Glas half vol of half leeg?

Tjonge jonge… onze regiobode probeert ook weer een schandaaltje wanhopig op kweek te zetten! Lezersaantallen kukelen blijkbaar omlaag dus hup… de weg op!

Onlangs kreeg een Huessenaar een schriftelijke felicitatie van de gemeente in verband met het 50 jarige huwelijk. Zijn vrouw was echter kort daarvoor overleden.

Een erg vervelend foutje, maar dat kan gebeuren. Iets van brieven gekruist of zoiets.

De Betuwe redactie heeft echter een paar andere Huessenaren, de dames Saat en Berendsen, gevonden die soortgelijke ervaringen hebben. Alleen was daarbij de partner al twee jaar eerder overleden. Kortom … de insinuaties zijn niet van de lucht, de gemeente kan niks goeds doen en de regiobode noteert gretig de klachten.

De vraag rijst met welk doel deze dames deze oude zaak opnieuw in het nieuws brengen. Natuurlijk is zo’n vergissing pijnlijk en vervelend, maar we weten allemaal hoe ambtelijke molens (en niet alleen bij gemeenten, maar bij alle overheidsinstanties) werken. Héél langzaam.

We mogen er echter van uitgaan dat de intentie van de gemeente in principe goed is: het feliciteren met een 50-jarig huwelijk. Het alternatief is dat de gemeente helemaal niets doet en alle 50-jarige huwelijken volledig aan zich voorbij laat gaan, maar geheid dat je dáár dan weer gezeik over krijgt.

Je kunt – zeker na 2 jaar – zo’n bericht met de nodige humor betrachten of je kunt er ellenlang over door blijven zeuren, dus we weten nu met welk type dames we te maken hebben. Fijn, zo’n stukje net voor kerstmis. Dat draagt de kerstgedachte écht uit.

We hebben wel één ding geleerd: azijnzeikers zijn niet alleen per definitie Gendtse stukjesschrijvers maar kunnen dus ook uit Huessen komen!

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*